İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Sinop’ta Buzhane binası, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve OPET’in ortaklığında kültür merkezi olarak kullanılmak üzere restore edilecek.

        Sinop Belediyesi'nde konuyla ilgili tören düzenlendi. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, "Uygulaması önümüzdeki yıl içinde başlayacak proje, Avrupa Birliği’nden sağlanan 9.2 milyon Euro hibe ile gerçekleştirilecek." dedi.
Özaslan şunları söyledi: “Ortak Kültürel Miras Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-Sinop Modeli Projesi kapsamında Sinop Tarihi Cezaevi’nin alan yönetim planının hazırlanması ve restorasyonu, dünyadaki uygulamalardan TATE Modern Müzesi işbirliği ile hayata geçirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve OPET ortaklığında yenilenecek Buzhane binası bu projenin tamamlayıcı unsuru niteliğine sahip olacak.” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından mülkiyeti Sinop Belediyesi’nde olan ve 1954 yılında yapılan Buzhane için Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, OPET AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk birlikte protokolü imzaladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, OPET AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ve OPET AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ile davetliler katıldı.
Editör: TE Bilisim