ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sıtkı Polat, Karaisalı ilçesinde köy muhtarlarının sorunlarını dinledi.

İlk olarak Kaymakam Hidayet Sarı’yı ziyaret eden Sıtkı Polat, daha sonra Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yapılan Karaisalı Platformu Genel Kurulu’na katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Sarı, köylere yapılan hizmetleri anlattı, bu konuda kendilerine destek olan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Başkan Vekili Sıtkı Polat da muhtarlara yeni Büyükşehir Belediye Yasası hakkında bilgi verdi. Yeni yasa ile il sınırlarının büyükşehir sınırına dönüştüğünü belirten Sıtkı Polat, “Böylece il genel meclisi üyelikleri kalkıyor ve tüm köyler mahalleye dönüşüyor. Bir il merkezinde, ilçe merkezinde neler yapılıyorsa, hangi hizmetler götürülüyorsa köylerde de aynısı yapılacak. Yeni yasa bütçe artışını da beraberinde getirdiği için büyükşehir imkanları artacak.” dedi.

Sıtkı Polat, Ömer Çelik’in Kültür ve Turizm Bakanı olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, “Turizm ile ilgili yatırımların yapılması konusunda Sayın Bakan ile görüşme yapabiliriz.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olsun olmasın tüm köylere hizmet götürmeye çalıştıklarını da belirten Sıtkı Polat, konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını dinledi.

Editör: TE Bilisim