TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Sivas Valisi Davut Gül, Valiliğin ismini kullanarak çeşitli kurum ve kuruluşlardan yardım toplamaya çalışan kişilere itibar edilmemesini istedi. Gül, devletin vatandaşlara yardım konusunda üzerine düşeni yaptığını belirterek, “Vatandaşlarımızın bu tip sahtekârlıklara itibar etmemesi bu dolandırıcılara karşı en büyük mücadele olacaktır.” dedi.

Vali Davut Gül, yaptığı açıklamada, bir takım kişilerin yardım topladığının Valilikçe tespit edildiğini belirterek, şöyle devam etti: “Şahsımı ve Valiliğimiz görevlilerinin ismini kullanılarak başta iş adamlarımız olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan birtakım taleplerde bulunulduğu Valiliğimizce tespit edilmiş olup, bu tür taleplere cevap verilmemesi, herhangi bir müracaatla karşılaşıldığında güvenlik güçlerine ve Valiliğimize bilgi verilmesi bir vatandaşlık görevi olarak değerlendirilmeli ve gereği yapılmalıdır. Özellikle engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları konu alınarak yapılan bu tür talepler geldiğinde ilgililer, talebi Valiliğimizden teyit etmelidirler.”

"TELEFONLA ARAYANLARA İTİBAR ETMEYİN, POLİSE HABER VERİN"

Devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşların ihtiyaçlarını giderme konusunda üzerine düşeni yerine getirdiğinin altını çizen Vali Davut Gül, “Vatandaşlarımızın bu tip sahtekârlıklara itibar etmemesi bu dolandırıcılara karşı en büyük mücadele olacaktır. Bu vesile ile gerek engellilere yönelik ve gerekse diğer konularda telefon marifetiyle arayıp para isteyen kişilere itibar edilmemesini, konu ile alakalı emniyet birimlerimizin derhal bilgilendirilmesi hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadesini kullandı.Cihan

Editör: TE Bilisim