Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Sivas'ta Gazi Lisesi yanında bulunan Cebecioğlu İlköğretim Okulu yıkıldı. 1989 yılında yapılan okul teknik olarak dayanıksız olması nedeniyle yıkılmasına karar verilmişti. Yıkılan okulun yerine 18 derslikli yeni bir okul inşa edilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, hem binanın sıkıntılı olması hem de küçük olması nedeniyle yeniden yapılmasının planlandığını kaydetti. Akpınar, Cebecioğlu İlköğretim Okulu'nun yapımının 2012 yatırım programında olduğunu belirterek, ihalesi yapılarak yıkıldığını aynı yere yeni okul yapılacağını söyledi.

Yeni yapılacak okulun 18 derslikli olacağını kaydeden Akpınar şöyle devam etti: “Önceki okul binası küçüktü, çok eskiden yapılmıştı ve teknik olarak kullanımı sıkıntılıydı. Tetkik yaptırdık, binanın kullanımının uygun olmadığına karar verildi. Okulda öğrenim gören çocuklarımızı Muzaffer Sarısözen İlköğretim okuluna kaydırdık. Çift öğretim olarak yeni okul yapılıncaya kadar bu şekilde devam edecek.”

Editör: TE Bilisim