BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Sivas’ta kaçak avlanan 4 kişi suçüstü yakalandı. Şahıslara 40 bin lira para cezası uygulandı.

        Bir ihbar üzerine Orman Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Hafik Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan operasyonda Hafik, Kangal ve Zara ilçeleri arasında yer alan Gürleyük dağında kaçak avlanan 4 kişi yakalandı. Madencilik de yaptıkları belirlenen kişilerin avladığı 3 yaban keçisinden birine el konuldu, diğer 2 keçi ise tipi nedeniyle dağdan indirilemedi. Kaçak avcıların kullandığı silah yivli olduğu için savcılığa teslim edildi, araçlarına ise daha sonra satılmak üzere el konuldu.

        Orman Su İşleri Şube Müdürü Selami Şahinbay, Şube Müdürlüğü ile Hafik Jandarma Komutanlığına gelen bir ihbar zerine 4 kişinin; korunan bir tür olan, halk arasında dağ keçisi olarak bilinen Anadolu yaban keçisini avladıklarının tespit edildiğini kaydetti. Ava yasak olan bir bölgede, korunan bir türü avlayan şahıslara toplamda 40 bin TL idari para cezası uygulandığını bildiren Şahinbay, sadece bir yaban keçisinin avlanması durumunda 12 bin TL cezası uygulandığını hatırlattı.

        Sivas’ın doğa korumada Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Şahinbay, 2012 yılında 170 kişiye kaçak ev nedeniyle tutanak tutulduğunu ve 230 bin TL para cezası verildiğini aktardı. Selami Şahinbay, avlanan 130 keklik, tavşan, bıldırcın gibi hayvanlara da el konulduğunu söyledi.
Editör: TE Bilisim