Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan 8 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanelerde ‘ölecek’ denilip kırık kemikleri tedavi edilmedi. 4 aydır yatağa mahkum yaşayan çocuğun bilinci açıldı. Aile, gözlerinin önünde eriyen çocukları için yardım bekliyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Güvenli köyünde ikamet eden Kıyam ailesi bir gün tarlada çalıştığı sırada yola çıkan 8 yaşındaki çocukları Musa Kıyam’a araç çarptı. Ağır yaralanan küçük Musa, önce Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 48 gün bu hastanede tedavisi süren Musa, burada enfeksiyon kaptı. Buradan da çocuk hastanesine sevk edildi.
Ardından beyin ameliyatı yapılması için Diyarbakır’da bir hastaneye sevk edilen Küçük Musa, beyin ameliyatının ardından eve gönderildi. Küçük Musa’nın ailesi ise bütün hastanelerde ‘ölecek’ denilip vücudundaki çeşitli kırıklarının tedavi edilmediğini ileri sürüyor. Kırıklar içinde yatakta ölümle pençeleşen çocuğun son günlerde bilinci açıldığı belirtiliyor. "Öldürmeyen Allah öldürmez" diyen baba Osman Kıyam, çocuğun yaşayabileceği ihtimalini göz önünde bulundurup kırıkları tedavi etmeyen doktorları suçluyor. Devlet hastanelerinden özel hastanelere sevk talebinde bulunduğunu aktaran Baba Kıyam, bu isteğinin yerine getirilmediğini ifade ederek çocuğunu özel bir hastanede tedavi etmek için hayırseverlerden destek bekliyor. Güvenli köyünde oturan Kıyam ailesi iki göz odalı evinin bir odasını bölüp çocuğunu yerleştirirken diğer odada ise kalan 7 çocuğu ile yaşam mücadelesi veriyor.

4 aydır çocuğunun yatakta perişan olduğunu anlatan Kıyam, "Hastaneler gerekli müdahalede bulunmadı. Çocuğun öleceğini belirten doktorlar çocuğun kırıklarına bile müdahale etmedi. Çocuğun vücudu kırıklarla dolu. Ben de çocuktan dolayı hiçbir iş yapamıyorum, hep başında bekliyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Devletimizden ve iş adamlarımızdan tedavi için yardım bekliyorum." dedi.

Çocuğunun tedavi edildiği sırada hastane köşelerinde aç, perişan kaldıklarının aktaran anne Ayşe Kıyam ise hıçkıra hıçkıra ağlayarak çocuğunun tedavi edilmesini istedi. 7 çocuğunun daha olduğunu ifade eden acılı anne, yatalak çocuğu yüzünden kimse ile ilgilenmediğini söyledi. Çocuğunun her gün gözleri önünde eridiğini kaydeden acılı anne, çocuğunun biran önce tedavi ettirilmesini istiyor.

Ölüm döşeğinde bir deri bir kemik kalan küçük çocuk ise mamalarla hayata tutunuyor.

Editör: TE Bilisim