MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Rize’de kanatlarına ağ dolanan ve denizde dalgalara karşı hayat mücadelesi veren martının imdadına bir vatandaş yetişti. Soğuk havada denize giren vatandaş, martıyı kurtarmayı başardı.

Gündoğdu Beldesi sahilindeki olayda, avlandığı sırada kanatlarına balıkçı ağı dolanan bir martı denizde dalgalara karşı hayatta kalma mücadelesine tutuştu. Kendisine vuran sert dalgalarla denize girip çıkan martının kıyıya çıkma çabaları sonuç vermedi. Dakikalarca denizde çaresizce çırpınan martıyı gören Ziya Çakır isimli vatandaş, soğuk havaya aldırış etmeden üzerindekileri çıkararak denize girdi. Bitkin düşen martıyı denizden çıkarmayı başaran Çakır, kıyıda da martının kanatlarına dolanan ağları bıçak yardımıyla kesti. Çakır, tedavisini yaptığı martıyı serbest bırakarak özgürlüğüne kavuşturdu.

Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hava çok soğuk ve deniz dalgalı olmasına rağmen hiç düşünmeden denize girdim. Hayvanları çok seviyorum. Orada ölseydi hiçbir şey yapmadığım için vicdan azabı çekerdim. Sonuçta o da bir can taşıyor. Onu kurtardığım için çok mutluyum.” dedi.

Editör: TE Bilisim