MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Elazığ Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi arasında yapılan protokolle Elazığ’da bulunan başıboş sokak köpeklerinin bakımları Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde bulunan veterinerler tarafından yapılıyor.

Bu kapsamda toplanan ve muayeneleri yapılan sokak köpekleri, daha sonra aşıları enjekte edilip, kısırlaştırma işleminin ardında kulaklarına küpeleri takılıp tekrar 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereği alındığı doğal ortama bırakılıyor.

Elazığ Belediyesi Veteriner Müdürlüğünde görev yapan veteriner hekim Vesile Tutavgil de bugün yapılan bakım ve kontroller esnasında Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde yer alarak gerçekleştirilen operasyonda bizzat görev aldı.

Tutavgil, insanlar kadar hayvanlarında doğa da yaşam hakkı olduğuna dikkat çekerek, insan sağlığını tehlikeye sokmayacak bir ortamı hazırlamak adına Elazığ Belediyesi Veteriner Müdürlüğü olarak çalışmalarına devam ettiklerini ve bu sayede hem sokak köpeklerini kontrol altına aldıklarını, hem de toplum sağlığı açısından oluşabilecek riskleri en aza indirdiklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim