TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Adana'da sağlık sorunları sebebiyle 'Devlet bana kucak açsın' diyen ve Vali Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla huzurevine yerleştirilen 75 yaşındaki Mustafa Sıdkı Öztürk, huzur evinde ancak bir hafta yaşadı. Öztürk, nefes darlığı ve kalp sorunları sebebiyle bugün sabah hayata gözlerini yumdu. Kimsesiz olan Mustafa dede, Kabasal mezarlığında toprağa verildi.

Merkez Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi 27 Mayıs caddesinde komşularının desteğiyle tek odalı bir evde barınan Öztürk, yalnız yaşadığını, sağlık sorunları olduğunu dile getirerek, yardım istemişti. Vali Coş'un talimatı üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, sağlık güvencesi olmayan yaşlı adamı 12 Ocak Cuma günü huzurevine yerleştirdi. Komşusu Mehmet Kanlı, "Devlet sahip çıktı, geldi yaşlı adamı götürdüler. Giderken gözünün içi gülüyordu." dedi.

Ancak acı haber bugün geldi. Mustafa Sıdkı Öztürk, bir hafta bile kalmadığı Huzurevi'nde sabah saatlerinde kalp ve nefes darlığından hayatını kaybetti. Adana Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nurdan Avcı, Öztürk'ün kaldığı süre boyunca en iyi şekilde bakımının yapıldığını ve günlerini mutlu geçirdiğini belirtti. Avcı, "Yaşlılarla ilgilenmek gerçekten güzel. Mustafa amcaya sahip çıktık, ancak sağılık sorunları fazlaydı." dedi.

Öztürk'ün cenazesi Kabasakal mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Editör: TE Bilisim