YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 1993/1 tertip askere gidecek gençler için gece düzenlendi. Sorgun Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen geceye İlçe Kaymakamı Levent Kılıç Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Demir, asker adayları ve yakınları katıldı.
Gecede asker adaylarına belediye tarafından Türk bayrağı, ajanda ve kalem hediye edildi. Belediye Başkanı Ahmet Şimşek asker adaylarına hitaben yaptığı konuşmasında, askerliğin kutsal olduğunu söyledi. Başkan Şimşek,"Vatan hizmetini gururla, iftiharla yerine getireceksiniz. Bu bir nöbettir. Sizin büyükleriniz bu görevi yerine getirdi. Şimdi bu görev sizindir. Ben bugün burada askere gidecek olan bütün gençlerimizi kutluyor, sağlıkla gidip, sağlıkla gelmelerini temenni ediyorum" dedi.
Kaymakam Levent Kılıç’da Sorgun’da birlik ve beraberlik adına böyle bir gece düzenlendiğini belirtti. Kılıç, "Her yıl askere gidecek gençler sadece halay çekerek uğurlanıyordu. Bu yıl hep beraber olalım istedik. Sorgun genelinde toplam 540 gencimiz askere gidecek. Şu anda çok duygulu bir ortamda bulunuyorum. Askerlerimize şimdiden vatani görevlerinde başarılar diliyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından dua ve tekbirler eşliğinde Kaymakam Kılıç ve Belediye Başkanı Şimşek, tarafından asker adaylarının ellerine kına yakıldı. Belediye Başkanı Şimşek de askere gidecek oğlu Tarık Şimşek'in kınasını kendi eliyle yaktı.

Editör: TE Bilisim