Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Yozgat’ın Sorgun Şehit Önder Muratoğlu Ortaokulu öğrencileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobese Merkezi'ni gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

Ahmet Efendi Mahallesi Muhtarı Hasan Ünver, okul müdürü Musa Öcal, öğretmen Saffettin Alan ve Salih Ayaz öncülüğünde 7. sınıf öğrencileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü Merkezi'ndeki Mobese Merkezi'ni ziyaret etti. Okul müdürü Musa Öcal, öğrencilerin mobese kamera sistemini çok merak ettiklerini, bu yüzden böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. Öcal, ''Öğrencilerimiz açısından çok yararlı olan bu geziyle, Sorgun'un tüm ana arterlerinin, giriş çıkışlarının denetim altında olduğunu öğrendiler. Bu arada yaşanan bir trafik kazasının mobese kameralarca nasıl saniye saniye kaydedildiğine şahit oldular. Sorgun'un mobese ile daha güvenli bir yerleşim yeri durumuna geldiğini de gördüler.'' dedi.

Mobese ve çalışma sistemi hakkında bilgi alan öğrenciler, bilgisayarların başına oturarak da değişik kamera görüntülerini izledi.

Editör: TE Bilisim