Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Saadet Partisi(SP) milletvekili adayı Osman Cemali Marasalı, iktidara geldikleri takdirde Türkiye ve dünyada yapılan zulümlere ‘dur’ diyeceklerini söyledi.

SP ve BBP’nin ortaklığında oluşturulan Milli İttifak’ın milletvekili adayları 7 Haziran seçimleri kapsamında Yeşiltepe Eğitim Derneği önünde gerçekleştirilen mahalle toplantısına katıldı. SP milletvekili adayı işadamı Osman Cemali Marasalı, burada yaptığı konuşmada, iktidar partisinin her ortamda ‘ihracatı arttırdık’ söylemiyle insanları manipüle ettiğine işaret etti. Marasalı, “İhracat yaptık diyorlar 500 milyar dolar hedef koyduk diyorlar. Yaptığın ne kadar 158 milyar dolar karşılığında ne kadar mal almışsın peki 243 milyar dolar. Yani siz yüzde 70 ithal etmişsiniz her şeyi. Bu mu ihracat başarınız.” dedi.

İktidara geldikleri takdirde ülkenin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe ‘dur’ diyeceklerini söyleyen Marasalı, “2002 yılında ülkede 7 milyon insanın devlet yardımları ile geçiniyordu. Bugün ise 17 milyon insanın devlete bağımlı olarak yaşıyor. Sosyal yardımlar Milli Görüş iktidarlarında başlatıldı. Evet biz belediyelerimizde bu sosyal yardımları başlattık ancak hedefimiz bu 7 milyon insan sayısını azaltmaktı. Ancak bu iktidar ne yaptı bu sayıyı azaltacağına ha bire çoğalttı ve her insanı sosyal yardıma bağlı yaşamaya mahkûm etti” diye konuştu.

Ülkede yaşanan gelir adaletsizliğine de dikkat çeken Marasalı, zenginlerin milli gelirden elde ettiği payın artığını, gelir düzeyi düşük insanların iyiden iyiye fakirleştiğine işaret etti. Marasalı, “Bu ülkede bizim verdiğimiz katrilyonlar ile dış mihraklar ne ediyor biliyor musunuz? Bizlerden toplanan paralarla gidip Müslüman ülkelerde zulüm yapıyor. Katliam yapıyor, darbe yapıyor. Biz ne yapıyoruz peki? Hemşirecilik oynuyoruz. Pansuman yapıyoruz, un veriyoruz, giyim veriyoruz ama bu insanlara yapılan zulümlere bir türlü dur diyemiyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti İktidarının 12 yıldır bir Hristiyan birliği olan AB’nin kapısında yattığını söyleyen Marasalı, AB’nin uyum yasaları ile birlikte ise Türk toplumunun ahlaki çöküntüye girdiğini söyledi. Bunu ise Malatya’dan verdiği bir örnekle dile getiren Marasalı, ”AB uyum yasaları ile birlikte şuan Malatya’da her gün 13 kişi boşanıyor 10 kişi evleniyor. Bu millet daha önce neden böyle değildi şimdi bu duruma düştü” dedi.

Kadın cinayetleri konusunda da AB uyum yasaları nedeniyle yüzde 300’lere varan bir artışın yaşandığını söyleyen Marasalı, bu konuda ise hükümeti sorumlu tuttu.

Editör: TE Bilisim