TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Türkiye Kamu Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türkmenlerin sahip olduğu topraklardan çıkarılması halinde Suriye sınırında bir PKK/PYD hattı kurularak terör örgütünün hâkimiyeti alanına gireceğini savundu.

Türkiye Kamu Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türkmenlere yapılan saldırılar sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, Türkmenlerin korunmaması halinde yakın bir gelecekte Türkiye'nin tehdit altında kalacağını, sınırın kontrolünün ise terör örgütünün eline geçeceğini öne sürdü. Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın da desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusunun, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son verme çabası içerisinde olduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti: “Vatan toprağını savunan Türkmen kardeşlerimiz, hiçbir DAEŞ'linin bulunmadığı bölgeye karşı gerçekleştirilen saldırılardan sonra geri çekilmek zorunda kalmıştır. Şu anda 10 bin kadar sivil, bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ederken 25 bin dolayında Türkmen kardeşimize de soykırım uygulanmaktadır. Her 10 metreye bir bombanın düştüğü bölgede Türkmen kardeşlerimiz çok zor durumdadırlar. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in arzuladığı büyük Kürdistan emeline biraz daha yaklaşmaktır.” dedi.

Türkiye'nin, dış politikasını mutlak surette gözden geçirmesi gerektiğini, yapılan yanlışların faturasının Türkmenlere kesildiğini belirten Çetin, şu ifadeleri kullandı: Türkmen Dağı, güney sınırımızın adeta kalesidir. Unutulmamalıdır ki bugün Esed güçlerinin Türkmen bölgelerine saldırmasının altında, Türkiye'nin yanlış Suriye politikası vardır. Türkiye'nin çıkarlarından ziyade, sözde müttefik batı ülkelerinin çıkarları doğrultusunda oluşturulan dış politikalar iflas etmiştir. Yeni kurulan hükümetten beklentimiz odur ki günübirlik değil, 50-100 yıllık, uzun soluklu millî dış politikalar üretilmesidir. Dün Kerkük'te, Musul'da, Süleymaniye'de, Tuzhurmatu'da yapılan stratejik yanlışlıklar, maalesef bugün Suriye’de yapılmış ve faturası Suriye Türkmenlerine kesilmiştir. ABD, İsrail ve pek çok Avrupa ülkesi PYD'ye, Rusya, İran ve Esed güçlerine her türlü desteği verirlerken yine öksüz, sahipsiz ve ortada kalanlar Türkmen kardeşlerimiz olmuştur. Bu bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa Suriye sınırımızda bir PKK/PYD hattı kurulacak ve Türkiye-Suriye sınırı, terör örgütünün hâkimiyeti alanına girecektir.”

Editör: TE Bilisim