Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Eğrice köyünde bulunan öğrencilere kışlık giysi yardımı yapıldı. Eğrice İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören toplam 320 fakir öğrenciye Suruçlu hayırsever tarafından mont, kazak, eşofman takımı ve ayakkabı gibi kışlık kıyafetlerden oluşan yardım yapıldı.

Kendisinin de zamanında çok zor şartlar altında yaşadığını ifade eden Suruç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, ‘’ Çocukken biz de başkalarının elbiselerini giyerek büyüdük. Çoğu zaman üstümüze giyebileceğimiz bir elbisemiz olmadı. Şimdi bu çocuklara sahip çıkarak onlara bir nebze olsun yardımda bulunan hayırsever iş adamlarına teşekkür ediyorum.’’ dedi. Özellikle köy okullarında eğitim-öğretim gören köy çocuklarına yapılan yardımın daha fazla bir anlam taşıdığını belirten Özdemir, özellikle Güneydoğu ve Doğu gibi kışı sert olan memleket bölgelerinde zenginler tarafından dağıtılacak palto, ayakkabı gibi eşyalara fakir öğrenciler tarafından büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Özdemir, " Çamur deryasına dönen bazı köy okullarında kışın sıfırın altını gören hava şartlarında bile öğrenciler terlik ya da naylon ayakkabılar ile okullara geliyor. Bu çocuklarımıza Suruçlu iş adamlarımızın sahip çıkmalarını bekliyorum.’’ ifadesini kullandı. Yapılan giysi yardımından oldukça sevinç duyan Eğrice ilköğretim okulu öğrencileri, kendilerine yardım gönderen hayırsever iş adamına Suruç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir aracılığı ile teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim