TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kars’ın Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okula devam etmeyen öğrencileri okula kazandırmak için kurduğu 'ikna komisyonu'nun yaptığı ziyaretler sonuç verdi.

Komisyonun çalışmalarını takip eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, öğretmenlerin her cuma sınıf annelerine yönelik yürüttüğü sinema günlerinin ve her gün öğle arası okul müdürüyle birlikte veli ziyaretlerinin öğretmen - veli kaynaşmasının güzel bir örneği olduğunu söyledi. Bu tür faaliyetlerin annelerin ve köy halkının okula bakış açılarını değiştireceğini belirten Uray, “Devamsız öğrencileri okula kazandırmak için kurduğumuz ikna komisyonu üyelerimizin köylere yaptığı ziyaretler sonuç verdi. Bu hususta sıkıntısı olan öğrencilerimiz tekrar okullu yaptık.”dedi.

Milli Eğitim Müdürü Uray, ”Eğitime büyük önem veriyoruz. Okullarımızda sağlıklı bir eğitim verilmesi için başta Kaymakamımız Vedat Yılmaz olmak üzere fiziki şartların iyileştirilmesi için çalışıyoruz. Bu bağlamda, ilçemizdeki bütün anasınıflarının zeminine laminant parke döşettik. Kaymakamımız 27 bin TL ye bütün köy ve merkezdeki anasınıflarımızda eksik olan anaokulu malzemelerini aldı. Köylerdeki anasınıflarının merkezdeki bağımsız anaokulundan bir farkı kalmadı. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza bugün sunacağımız imkanlarla ileride ülkemizin çok iyi bir noktaya geleceği şüphesizdir.”dedi.

Öte yandan Uray, devamsız öğrencileri okula kazandırmada gösterdikleri gayretten dolayı Taşlıca İlkokulu öğretmenlerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim