LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Bursa’nın 2013 Arap Turizm Ana Destinasyonu seçilmesinin ardından Suudi Arabistan’dan gelen 10 kişilik gazeteci heyeti Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği ve Bursa Valiliği işbirliği ile 5 günlük program kapsamında Bursa’ya gelen ve aralarında Suudi Arabistan Kraliyet Fotoğrafçısı Esa Engawi’nin de bulunduğu 10 kişilik basın mensubu heyeti, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç’ü Heykel’deki tarihi binada ziyaret etti. Bursa’nın 2013 Arap Turizmi Ana Destinasyonu olması açısından kentin tanıtımına yönelik önem taşıyan ziyarette konuşan Başkanvekili Atilla Ödünç, Bursa’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyanın eşsiz kentlerinden biri olduğunu kaydetti. Arap turistlerin de Türkiye’de en fazla tercih ettiği illerin başında Bursa’nın geldiğini dile getiren Ödünç, “Kent merkezindeki birçok ilk dönem Osmanlı eseri yapılan çalışmalarla yeniden ağaya kaldırıldı. Bursa’nın gezilecek, fotoğraflanacak birçok eseri var” dedi.

Cidde Türk iş adamları Koordinatörü Salih Yıldırım ise Arap medya temsilcilerinin Bursa programı kapsamında konuklara, kentin tarihi ve turistin mekanlarının gezdirileceğini söyledi. Arap gazeteciler ise, Bursa’da çok iyi karşılandıklarını belirterek, misafirperverliğin kendilerini çok etkilediğini vurguladı. Konuşmaların ardından Suudi gazeteciler Başkanvekili Ödünç’e çini işlemeli Mescid-i Nebevi plaketi hediye etti. Başkanvekili Ödünç de Türk iş adamları Koordinatörü Salih Yıldırım’a Bursa bıçağı maketi ve Bursa’yı tanıtan kitap verdi.

Editör: TE Bilisim