LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kayseri’nin Talas Belediyesi tarafından, ilçe meydanında yap-işlet-devret modeliyle kiraya verilen 11 iş yerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, büyükşehir ve ilçe belediyeler olarak birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise “Talas ile Kayseri’yi birleştirip cazibe merkezi haline getirecek çok ciddi projeler hazır.” dedi.

        11 iş yerinin açılış törenine Başkan Özhaseki’nin yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Talas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alaattin Kayabaşı, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı. Talas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alaattin Kayabaşı, Başkan Rifat Yıldırım’a esnafa gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederken Başkan Yıldırım, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Başkan Yıldırım, “Büyükşehir ve Talas belediyeleri olarak birlik ve beraberlik içinde çalıştığımızda şehrimiz güzelleşiyor. Kayseri’nin büyümesi, gelişmesi, marka şehir olması sadece Kayseri’yi ilgilendirmiyor. Kayseri’nin bu gelişiminde Talas’ın da yerini alması en doğal sonuçtur. Bizler şehrimizi gece gündüz çalışarak kalkındırma gayretindeyiz. Modern algıyı doğru okuyabiliyorsak insanlar yaşadığı şehirde huzur buluyor. 9 yıl içinde nüfus, 30 binden 110 bine geldi. İki yıl içinde Talas’ta nüfus 150 bin olacak. İşte bu, birlik, beraberlik ve dayanışma ile hizmet etmekten oluyor. İnsanlar cazibe olan yere gelir. Buradaki iş yeri sahiplerimize hayırlı kazançlar diliyorum.” dedi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise açılışı yapılan iş yerlerinin esnaf ve Talaslılara hayırlı olmasını diledi. “Belediye ve esnaf işbirliğiyle nezih iş yerleri yapılmış. Bu işbirliği şehir olarak hepimiz adına sevindirici. Bundan dolayı değerli Rifat Yıldırım başkanımızı ve esnafımızı tebrik ediyorum” diyen Başkan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelecekte 2000’li yıllar Kayseri’de çok konuşulacak. Çünkü 2000’li yılların başından itibaren Kayseri’de çok önemli projeler gerçekleşmeye başladı. Sadece yerel yönetimler değil, devlet yatırımı olarak bile ortaya konulması zor projeler, büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle gerçekleşiyor. Bu büyük projelerden bazıları Yamula Barajı, Erciyes Master Projesi, Kadir Has Stadı ve çevresindeki spor tesisleri ile raylı sistem. Yamula Barajı’nın sulama kanallarının tamamlanması ve Develi Ovası'nın sulanmaya başlamasıyla artık Talas’ta tropikal meyvelerin bahçelerde yetişmesini göreceksiniz. Ortalama maliyeti 300 milyon Euro olan Erciyes projesiyle dünyada bir ilki gerçekleştirerek, 21 otel yerinin satışını yaptık. Dünyada dağlarda otel yeri satan tek belediye biziz. Hiçbir işletmeci otel yeri satın almaz. Sadece teşvikle 50 yılığına tahsisle yatırım yaparlar. İnşaatları bu yaz başlayacak otellerle beraber bir gecede Erciyes Dağı’nda 5 bin kişi konaklayabilecek. Bir saatte 35 bin kişi kayak yapabilecek. Erciyes 200 kilometrelik pistiyle Türkiye’nin en önemli kayak merkezi konumuna geliyor. Adı geçen kayak merkezleri bir iki otelin önüne yapılan pistle kayak merkezi değiller. Çevredeki bütün şehirlerden Kayseri’ye akın edilip, şehrimiz bundan esnaf ve ticaret olarak istifade edecek.”

        Talas’a yapılan ve yapılması planlanan büyük projelerden de bahseden Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: “Talas’ın doğusunda 3 milyon metrekare alana tamamı hayırseverler tarafından yapılmaya başlanılan Abdullah Gül Üniversitesi’yle Kayseri, Türkiye’de bir şehre ikinci bir devlet üniversitesi yapma izni verilen tek şehir konumunda. 10 yıl içinde 100 bine yakın öğrencinin yaşadığı Kayseri’de nelerin değişeceğini hepimiz göreceğiz. 4 üniversitenin eğitim vermeye başlamasıyla Kayseri, çevresinin daha da cazibe merkezi olacak. Büyük projeler yapıldıkça şehir cazibe merkezi oluyor ve burada yaşayan insanlara düşen pasta dilimi de büyüyor. Talas’ta da büyük projeler var. İnşallah yakın zamanda gerçekleşecek. Bir yandan raylı sistemin inşaatı devam ediyor, yakında bitecek. Talas’ı Malatya yoluna bağlayacak Derevenk Vadisi üzerindeki 500 metrelik viyadük projesi Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onaylandı ve yapımına başlandı. Erciyes Üniversitesi ile Abdullah Gül Üniversitesi’nin mesafesi 10 kilometreye düşecek. Rifat Başkanın, Talas’tan Ali Dağı’nın zirvesine teleferikle çıkma talebi vardı. Mühendislerimiz bu proje üzerinde gece gündüz çalışıyor. Nasıl ki Erciyes’i Kayseri ile buluşturduysak, Ali Dağı’nı da Talas ile buluşturacağız. Projelerimizin tamamını Rifat başkanla istişare ederek yapıyoruz. Kayseri ile Talas’ı birleştirip daha da büyüten, cazibe merkezi haleni getiren çok ciddi projeler var, önümüzdeki günlerde bunları göreceksiniz.”

        Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki, Başkan Yıldırım ve beraberindekiler, 11 iş yerinin toplu açılış kurdelesini kesti. Esnafı tek tek gezen Başkan Özhaseki ve Başkan Yıldırım, esnafın ikramlarını tadarken, vatandaşa balık ekmek ve şiş ciğer dağıttı.

Editör: TE Bilisim