Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Kayseri Talas Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla engelli çocuk ve gençler, Reşadiye Mahallesi'ndeki alanda 300 fidanı toprakla buluşturdu.

    Talas Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. Belediye TEMA, Gönül Erleri Derneği, Erdemli Aile Vakfı, İnsan ve Medeniyet Vakfı ile el ele vererek engellilerin sosyal hayata bağlanması ve çevreye katkısı kapmasında çalışma yaptı. Reşadiye Mahallesi'nde belediyenin park alanı olarak ayırdığı bölgede fidan dikildi.

    Projeyle ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, fidan dikimiyle gençlere alışkanlık kazandırılacağını belirtere, aynı zamanda çalışmanın birlik ve beraberlik açısından da önemli olduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Hedefimiz yeni evlenen çiftler, vefat edenler, yeni doğan bebekler ve bağış yapmak isteyenler için ilçemizde iki üç bölgede ayarladığımız büyük alanlarda fidan dikilerek orman oluşturmak. Burada kişilerin isimleri fidanlarda yazılı olacak. Böylelikle hem ekonomik hem de doğal olarak cenaze ve düğünlerde boşa giden çiçeklerin yerine, insanlığa hizmet edecek fidanlar dikilmiş olacak. Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarımız devam edecek." dedi.

    TEMA İl Temsilcisi Abdülkadir Dağlı ise sivil toplum kuruluşları ve Talas Belediyesi ile güçlerini birleştirdiklerini ifade ederek "Biz fidanları Talas'a diktik ancak, fidanları biz esasen dünyamıza diktik. Yaptığımız iş evrensel bir iş. 40 insanın tükettiği oksijeni bir fidanımız üretecek. İnsanlığa böylece hizmet etmiş olacağız." şeklinde konuştu.

    Fidanları toprakla buluşturan gençler ise insanlığa hayır yapmalarından dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek çalışmanın herkese örnek olmasını diledi. Çalışmanın sonunda yorulan gençlere yemek ikram edildi.

Editör: TE Bilisim