TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Tarihi kararların alındığı Sivas 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yapıldığı kongre binasında restorasyon çalışmalarında son aşamaya geçildi. 3 ay sürecek çevre düzenlemesi işi için çalışmalar başladı.

Kongre binası içinde teşhir tanzim çalışmaları devam ederken Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bağlı Milli Sarayların projeyi onaylamasıyla birlikte ihale yapılarak çevre düzenlemesine başlandı. İhaleyi alan firma çevre düzenlemesinin yapılacağı alanı 2 metrelik bariyerle çevirdi. 3 ay sürecek çalışmalar sonrası alana Kültür ve Turizm Ofisi ile Çay Ocağı eklenecek. Tarihi binanın yağmur sularından etkilenmemesi için su drenajı değiştirilecek. Ayrıca restorasyon öncesi kaldırılan Atatürk büstü yerine konulacak.

ATATÜRK BÜSTÜ YERİNE KONACAK

Yer teslimi sonrası çalışmaya başlayan firmanın yetkilisi Şener Ocak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çevre düzenleme işini üstlendiklerini belirtti. Ocak, şunları kaydetti: “Şu an ki amfi ile beton kütleyi ve zemini kaldıracağız. Milli Saraylar’ın onayladığı çevre düzenlemesi projesine göre düzenleyeceğiz. Yeni projeye göre tekrar bir amfi düzenlemesi olacak. Köşede Kültür ve Turizm Ofisi olacak yanında ise çay ocağı bulunacak. Zemin döşemeleri komple kaldırılacak ve yeşil alanlar oluşturulacak. Kongre binası önünde bulunan Atatürk büstü restorasyon öncesi kaldırılmıştı, onu yeniden eski yerine koyacağız. Tarihi binanın su drenajını değiştireceğiz. Projeyi 3 ay içinde tamamlamayı planlıyoruz.”Cihan

Editör: TE Bilisim