Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Köklüce köyüne Yavuz Sultan Selim döneminde yaptırılan tarihi minare, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya geldi. Köylüler, minarenin restore edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Köyün tek camisine ait minare, Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyor. Küçük bir avlusu olan camide Cuma günleri yaklaşık 250 kişilik bir cemaat kalabalığı oluyor. Çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalan minarenin, hem tarihi yapının kaybolmaması hem de insanlara zarar vermemesi için restore edilmesi gerktiğini söyleyen Köklüce Köyü Camii Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ekelik, "Camide geçmiş yıllarda tadilat yapıldı. Üzerine bir kat daha yapılan köyümüzün tek camisinin birinci katında erkekler, ikinci katında da kadınların namaz kılıyor. Ancak alt katında tadilat yapılmış olmasına rağmen hala tüm özellikleri korunuyor. Hitabeler bile mevcut haliyle duruyor. Ancak minare dış tahripler nedeniyle çökme tehlikesi yaşıyor. Bizler, Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılan, tüm dış tahribatlara dayanarak günümüze kadar gelen tarihi mirasımız olan minaremizin çökerek yok olmasını engellemek istiyoruz. Bunun için de hem köy hem de bögle halkı olarak ilgililerden destek bekliyoruz. Minaremiz bir an önce restore edilerek korunaklı bir hale getirilmeli." dedi.

Editör: TE Bilisim