TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Bursa’nın yaklaşık 700 yıllık tarihe sahip Osmanlı köyü Cumalıkızık yapılan restorasyon ile yenileniyor. Köyde bulunan tarihi öneme sahip eski evler ve Konaklar Köy Camii'de dahil olmak üzere yenileniyor.


Bursa Valisi Şahabettin Harput, yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Cumalıkızık’a geldi. Vali Harput’a Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Belediye Başkanı Özgen Keskin de eşlik etti.

Restorasyonu yerinde inceleyen Harput, basına yaptığı açıklamada; “Bugün Bursamızın ve ülkemizin gurur tablolarından Cumalıkızık köyünde yapılan restorasyonu bizzat yerinde görmek üzere buradayız. Cumalıkızık, yaşayan Osmanlı köyü olarak Türkiye’de tek. Uzun bir süreden beri bölgede ki bütün yapıları kendi aslına uygun olarak evleri, camileri ve diğer tesisleri ayağa kaldırmak adına çok onurlu, değerli ve kıymetli bir çalışma yapılıyor.” dedi.

Cumalıkız’ta devam eden restorasyonu bir an önce tamamlamak istediklerini ifade eden Harput, “Valilik olarak İl Özel İdaresi bütçesinden ihtiyaç duyulan ödenek noktasında en ufak sorun yaşamıyoruz. Çünkü bizim için öncelikli projedir burası. Bir an önce buranın ayağa kalkması ile alakalı da herkesin kendine düşeni yaptığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden çalışmalarda bu güne kadar köy içinde bulunan binalardan 15’i temelden çatıya kadar yenilendi. Bundan sonra ise yaklaşık 2 yıl içinde cami ile birlikte 3 adet anıtsal yapı, 1 adet kültür evi ile 1 adet kültür hizmet binası onarılarak hizmete açılacak.

Editör: TE Bilisim