BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu toplantısı, Elazığ İl Koordinatörü Vali Muammer Erol başkanlığında yapıldı.

        Toplantıda tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanlarında yapılan çalışmaların değerlendirildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz başta olmak üzere bakanlığa bağlı kuruluşlardan Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörlüğü, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürlüğü 2012 yılı çalışmalarını ve 2013 yılı çalışma programlarını sundu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, Elazığ İl Müdürlüğünün misyon ve vizyonuna, yapılan çalışmalara ve verilen desteklere değindi. Kaygusuz, tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanlarında yapılan çalışmalarda yakalanan başarıların devam edeceğini belirtti. Bu çalışmalar sonucunda ilin tarıma dayalı sanayisinin de gelişeceğini ifade eden Kaygusuz, Elazığ’ı tarıma dayalı sanayi şehri yapmak için tarım ve hayvancılıkta küçük aile işletmelerinin yerini suretle büyük işletmelerin alması gerekliliğine işaret etti.

        Halkın sağlığının önemine vurgu yapan Kaygusuz, gıda güvenliği ve güvenirliliğinin sağlanması açısından gıda kontrollerinin kesintisiz ve titizlikle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapıldığını söyledi. Kaygusuz, vatandaşların bu konudaki şikayet ve isteklerini 174 Alo Gıda Hattı'na bildirebileceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim