ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Mersin'in Tarsus ilçesinde Kültür Parkı içerisinde bulunan bazı çam ağaçları tehlike arz ediyor. Konu ile ilgili çalışma yapan Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor doğrultusunda ekonomik ömrünü tamamlamış ağaçları kesecek.

Yapılan çalışmalarda park içerisinde yer alan bazı çam ağaçlarının çevreye zarar verdiği ve çoğunluğunun da kuruduğu ve tehlike arz ettiği tespit edildi. Söz konusu ağaçlarla ilgili belediyeye çok sayıda şikayet geldiğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılacak olan çalışmalar sonucunda, tehlike arz eden, kurumuş ağaçların ve çam ağaçlarının kesileceğini, kesilen ağaçların yerine en kısa sürede çeşitli türlerde ağaç dikimi yapılacağını söyledi. Konunun Tarsus halkına ve bilgisine üzülerek duyurulduğunu belirten Başkan Kocamaz, en kısa sürede daha dayanıklı ve daha estetik görünümlü ağaçlarla parkın özelliğini koruması için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin parkta yaptıkları çalışma sonucunda; çam ağaçlarının bulundukları konum itibari ile yoğun insan kalabalığı olduğu, çam ağaçlarının çaplarına göre boyları arasında bir orantısızlık bulunduğu, boylarının 20-30 metreye varan uzunlukta oluşundan dolayı her hangi bir rüzgarın etkisinden devrilme olasılığının yüksek, üzerindeki dal ve kozalakların düşmesi halinde insanlar için hayati tehlike arz ettiğini, çoğu ağaçların ekonomik ömrünü tamamladığı, belirtilen nedenlerden dolayı çam ağaçlarının kesilmesinin zaruri olduğu tutanakla bildirildi.

Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin tespit ettiği ağaçların kesimine önümüzdeki günlerde başlayacak.

Editör: TE Bilisim