TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Bitlis Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirdiği 'Bana da El Uzat' projesi kapsamında ilçedeki 45 engelliye el uzattı.

Projenin açılışı için Tatvan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda gösteriler sunan engelli çocuk ve gençler, büyük beğeni topladı. Düzenlenen açılış programında konuşan Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, projenin önemine işaret etti. Akgüç, dawn sendromlu çocuk ve gençlere yönelik jimnastik, atletizm ve judo, otistik çocuk ve gençlere yönelik ise yer voleybolu ve atletizm, bedensel engellilere ise eğitsel oyunlar olmak üzere, hafta içi 4 saat spor aktiviteleri düzenleneceğini söyledi.

Projenin 45 engelli çocuk ve genci kapsadığını ve 10 ay devam edeceğini kaydeden Akgüç, “Bu etkinliklerle engelli çocuk ve gençlerin duygusal, bilişsel ve sosyal yönden gelişimine olumlu katkı sağlanması amaçlanmıştır. Bunun dışında, projedeki önemli amaçlardan biri de engelli çocuklarımızın ve gençlerimizin başta akranları olmak üzere, diğer insanlarla iletişimini artırmak ve topluma uyum sürecinde emniyet teşkilatı olarak becerilerini geliştirmektir. Kurulan yakın ve samimi ilişkiler sayesinde gençlerin çevrelerine karşı güvenlerini, etkinlik sonunda tadacakları başarı duygusu ile de cesaretlenmelerini sağlayarak, kendilerine olan güvenlerini artırmak amaçlanmıştır. Yapılan etkinlikler sayesinde, engelli çocuk ve gençlerin kendilerini rahat hissedebilecekleri, duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri ortam oluşturulacaktır. Ayrıca, projemiz kapsamında bedensel engelli 4 kursiyerimize akülü tekerlekli sandalye ve işitme engelli 5 kursiyerimize işitmede cihazı hediye edilecektir.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, engelli çocuklar tarafından gösteriler sunuldu. Daha sonra ise engelli öğrencilere hediyeler verildi.

Editör: TE Bilisim