Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı, ekmek israfının engellenmesine tam destek oldu.
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Erzurum Bölge Müdürü Necat Temir, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan’ı makamında ziyaret ederek ekmek israfına karşı destek istedi.

TMO Erzurum Bölge Müdürü Necati Temir, başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına toplumun tüm kesiminin destek vermesi gerektiğini kaydederek, çiftçilerin alın teri ve milli servet olan ekmeğin çöpe atılarak israf edilmemesi için belediyeden destek istedi. Türkiye'de yılda 37 milyar ekmeğin üretildiğini, 35 milyar ekmeğin de tüketildiğini, ekmek israfının ise günde 6 milyon, yılda da 219 milyon adet olduğunu belirten TMO Erzurum Bölge Müdürü Necati Temir, buna bağlı olarak yıllık 1 milyar 500 milyon liranın israf edildiğini kaydetti.

Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı araştırma sonuçlarına göre ekmek israfı sebebiyle yıllık ekonomik kaybın un ihracatında dünya birincisi olan Türkiye'nin bu kazanımına eş değer olduğunu kaydeden Temir, "Ülkemizdeki ekmek israfı oranlarına bakıldığında halihazırda alınan ekmeğin yüzde 3,1'i lokanta, otel ve benzeri yerlerde, yüzde 2,7'si kurum yemekhanelerinde, yüzde 7,1 ise öğrenci yemekhanelerinde israf edilmektedir. Bu nedenle 'Ekmek İsrafına Hayır' kampanyasına her kesimin yürekten katılımını bekliyorum. Bu konuda toplumun her bireyine önemli görevler düşmektedir." diye konuştu.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, İnsanların en temel gıda maddesi olan ekmeğin zengin sofrasının da, yoksul sofrasının da vazgeçilmezi olduğunu söyledi. "Bizler ekmeği kutsal sayan, ekmeği yüksek bir değer olarak kabul eden hatta 'nimet' kelimesiyle en fazla da ekmeği kast eden bir kültürün mensuplarıyız." diyen Erkan, ekmeğin, alın terinin, paylaşmanın, bereketin sembolü olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim