Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Terme Emniyeti, aldığı önlemlerle okul önlerinde sigara kullanım oranını azalttı.

        Samsun'un Terme Emniyet Müdürlüğü, 18 yaş altı çocuklarda sigara kullanım oranlarının artması üzerine, okul yakınlarında çocuklara sigara satan iş yerlerine karşı savaş açtı. Okul önlerinde sürekli sabit ekiplerin bulunduğunu söyleyen emniyet yetkilileri, "Biz okul önlerinde çocukların sigara kullanmalarına müsaade etmiyoruz. Sigara içen çocuk gördüğümüzde onları rencide etmeden sigara kullanmamaları konusunda uyarıp, sigarayı nereden temin ettiklerini araştırıyoruz. Bu araştırmalar sonucunda da 18 yaş altı çocuklara sigara satan iş yerleri hakkında cezai işlem yapıyoruz." dedi.

        Okul önlerindeki kafe ve bakkallarda özellikle dal sigara satımının yoğun olduğunu söyleyen yetkililer, velilerin çocuklarını kontrol etmeleri gerektiğini, çünkü sigara gibi zararlı alışkanlıkların merakla başladığını ve bunun da daha büyük uyuşturucu kullanımlarına kapı araladığına dikkat çekti. Aldıkları önlemler ve kestikleri cezalar neticesinde okul önlerindeki sigara kullanım oranlarının sıfıra yaklaştığını söyleyen emniyet yetkilileri, "Çocuklara zorla bir şey yaptıramazsınız. Ekip arkadaşlarımız öğrencilerin en yakın dostu olmaya çalışıyor, onlarla iletişim kuruyor, onlara ağabeylik yapıyor. Bu sayede hem onları zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirip sigara içmekten vazgeçiriyor, hem de öğrencilerimize kötü niyetli insanların yaklaşmasını engelliyorlar.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim