Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, terör nedeniyle hemen her gün baba ocaklarına ateş düştüğünü belirterek, terörü ve Özgecan Aslan cinayetinin yıl dönümünde kadına karşı şiddeti lanetledi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin adeta kan gölüne döndüğünü söyledi. Terör nedeniyle hemen her gün şehit haberlerinin geldiğine dikkati çeken Barut, Adana’nın en çok şehit veren illerden biri olduğunu kaydetti. Terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Barut, terörün acıdan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini ifade etti. Terörün, hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını dile getiren Barut, “Hangi nedenle olursa olsun ve kimden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz.” dedi.

Özgecan Aslan cinayetinin üzerinden tam bir yıl geçtiğini aktaran Barut, “Özgecan’ımızın acısı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.” diye konuştu. Toplumda infial yaratan Özgecan cinayetinin kadına karşı şiddetin son bulması konusunda bir milat olacağı beklentisine karşın aradan geçen bir yılda hiçbir şeyin değişmediğini ifade eden Barut, kadın cinayetlerinin ve kadına karşı şiddet olaylarının hız kesmeden sürdüğünü bildirdi.

Bunun bir örneğinin de üç gün önce Adana’da yaşandığını dile getiren Barut, platonik aşığı tarafından darp edilen Türkan Sarıkaya’nın beyin kanaması geçirdiği için 3 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğünü aktardı. Kadına karşı şiddetin önlenmesinin öncelikli bir devlet politikası olarak ilan edilmesi ve gereklerinin yerine getirilmesi çağrısını yineleyen Barut, yetkilileri göreve davet etti.

Editör: TE Bilisim