Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Adana, Gaziantep, Şanlıurfa illerini kapsayan bir gezi düzenleyen Tirebolu İş Hayatı Dayanışma Derneği(TİŞHAD) üyeleri, Tirebolu’ya döndü.

        Giresun'un Tirebolu ilçesinde faaliyet gösteren TİŞHAD, 4 -7 Ocak günleri arasında 18 kişilik grupla üç ile gezi gerçekleştirdi. Gezinin çok güzel geçtiğini ifade eden dernek başkanı Seyfullah Tıkman, kendilerine gösterilen misafirperverlik ve yakın ilgiden dolayı her üç ildeki dernek ve eğitim kurumlarına teşekkür etti. Tıkman gezi hakkında şunları söyledi: “Programın ilk gününde Adana’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından çiçeklerle karşılanan heyete, şehir turu yaptırıldı, dernek merkezinde yurt içi ve yurt dışında yapılan gönüllü faaliyetler anlatıldı. Özellikle TİŞHAD heyetindeki sağlık mensupları meslekleri ile ilgili yapılan çalışmaları ilgiyle takip ettiler. İkinci gün kara yolu ile Gaziantep’e geçildi. Burada eğitim gönüllüleri tarafından açılan Zirve Üniversitesi ziyaret edildi, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alındı. Öğle yemeği Gaziantep İşadamları Derneği üyeleri ile beraber yendi ve şehrin sanayileşme hamlesi ve ticareti ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Şehrin tarihi-turistik yerleri gezildikten sonra Samanyolu Yayın Grubu bünyesinde bulunan Dünya TV ziyaret edildi. Güneydoğu'ya yönelik yayın yapan kanalda, ülkemizin birliği-beraberliği adına yapılan çalışmaların bölgede PKK’ya yakın kanalların halkı yanlış yönlendirmesine karşı ne kadar önem taşıdığı görüldü. Akşam yemeğinden sonra şehirde eğitim gönüllüleri tarafından açılan ve devlet tarafından da desteklenen 35 okuma salonundan biri ziyaret edildi. Okuma salonları, maddi durumu iyi olmayan varoşlardaki öğrencilere tamamen ücretsiz hizmet veren dersaneler. PKK’nın dağ kadrosunun en büyük kaynağı olan şehirlerin varoşlarındaki gençlere sahip çıkma adına çok önemli bir proje ve PKK elebaşı Murat Karayılan’ın açıklamalarında en rahatsız olduğu kurumlar. Bu kurumların başarılı çalışmaları yerinde müşahede edildi. Üçüncü gün ise Şanlıurfa gezildi.”

        TİŞHAD olarak bu tip faaliyetlere devam edeceklerini anlatan Tıkman, ilkbaharda ilçe protokolünün de iştirak edeceği bir Balkanlar gezisi planladıklarını belirtti. Tıkman, bu tip programların hem iş hem de tarihi-turistik olarak birikimin artmasına ve kaynaşmaya vesile olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim