LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Kileci ve beraberindeki heyet, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’yı ziyaret etti. Başkan Mehpare Kileci ve beraberindeki heyet, Gaziantep’te böylesine donanımlı bir üniversitenin olmasından dolayı Prof. Dr. Adnan Kısa’yı tebrik etti.

        Mehpare Kileci, ziyarette yaptığı konuşmada, Gaziantep’teki üniversitelerin kız öğrencileri arasında girişimciliğe yönelik bir yarışma düzenleneceğini ve birinci olan öğrencilere ödül verileceğini dile getirdi.

        Kileci, “Verilecek ödülün yanı sıra ise kazanılan projenin de iş hayatına geçirmeyi planladıklarını böylelikle henüz daha öğrenci iken girişimcilik adına yapılmış bir projenin iş hayatına geçecek olmasının öğrencilerin kariyerleri için olumlu bir atılım olacaktır.” dedi.

        Üniversite olarak öğrenciler girişimcilik alanında temel eğitimler verdiklerini ifade eden Rektör Adnan Kısa, bu alanda yapılan faaliyetlere destek verdiklerini kaydetti.

        Öğrencilerinin yüzde 45’inin kız öğrencilerden oluştuğunu belirten Kısa, “Türkiye içerisinde ki birçok üniversitede bu kadar fazla kız öğrenci sayısı yok. Bu da bizim için büyük bir başarıdır. Bu anlamda da kız öğrencilerimizden iş hayatına uygulanabilir pratik fikirlerin geleceğine inanıyorum. Yapılacak olan bu proje sayesinde kadının iş hayatına katılımı ile ilgili olan politikalarda artık erken yaşta başlanmış olacaktır.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim