Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
TOFAŞ, Bursa Osmangazi belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'ne (BUGES) forma ve ayakkabı sponsoru oldu.

Tofaş Spor Kulübü Başkanı ve Türk basketbolunun efsane isimlerinden Efe Aydan, BUGES’i ziyaret ederek, görme engelli sporculara forma ve ayakkabı dağıttı. Elmasbahçeler Mahallesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü'ndeki kulüp binasına gelen Efe Aydan, BUGES Kulüp Başkanı Ali Genç ve sporcular tarafından karşılandı.

Efe Aydan, şunları dile getirdi: “Fabrikamızın çalışanı ve aynı zamanda BUGES’in yönetiminde yer alan Mutlu Aydın’ın önerisiyle bu projemizi hayata geçirdik. Osmangazi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün başarılarını daha önceden de biliyorum. Tofaş Spor Kulübü'nün başkanı olarak, Tofaş’ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapmış olduğumuz katkının, görme engelli sporcu kardeşlerimize faydalı olacağına inanıyorum. Onların başarılarının devamına bir renk katabilmek, bizler açısından çok önemli.”

Aydan, Türkiye’nin ender spor kulüplerinden BUGES’in, başarılarının devamı, başarılarının uluslararası alanlarda sürmesi için desteklenmelerinin şart olduğunu söyledi.

BUGES Spor Kulübü Başkanı Ali Genç, TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan’a verdikleri destek için teşekkür etti. Bu desteğin kendileri için son derece önemli olduğunu ifade eden Genç, “BUGES’, Futsal, Goalball, Yüzme, Atletizm, Satranç, Halter ve Judo olmak üzere toplam 7 branşta 75 sporcu ile mücadele ediyor. TOFAŞ Otomobil Fabrikalarının sporcularımıza forma ve ayakkabı desteğinde bulunması bizleri son derece mutlu etti.” dedi.

2008 yılında Pekin'de düzenlenen Paralimpik Oyunlarına Türkiye tarihinde ilk kez bir görme engelli sporcuyu gönderen kulüp olduklarının altını çizen Genç, şunları ifade etti: “BUGES Spor Kulübü olarak 2012 Londra Olimpiyatlarına da sporcu göndererek bu geleneği bozmadık. Olimpiyata ilk görme engelli sporcuyu gönderme başarısı gösteren kulübümüzde hedef 2016 ve 2020 olimpiyatları. Altyapımızda barındırdığımız 35 sporcumuz ve verilecek desteklerle, 2016 ve 2020 olimpiyatlarına en yüksek katılım ve madalyayı hedefliyoruz. Umarım TOFAŞ’ın vermiş olduğu bu destek daha da artar ve bizde bu genç kardeşlerimizi, 2016 ve 2020 olimpiyatlarına gönderir, ülkemize de şampiyonluklar kazandırırız.”

Editör: TE Bilisim