BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Tokat'ta faaliyet gösteren Anafen Dershanesi Şubesi, öğrencilerin yanı sıra öğrenci velilere de eğitim veriyor. Dershanenin öğrenci velilerine yönelik düzenlediği eğitimler sürerken son olarak dershane müdürü Yemen Gökçe tarafından 'Beyin Kullanımı' konulu eğitim sunumu yapıldı.

        Tokat Anafen Dershanesi toplantı salonuna yapılan eğitimde salonu dolduran veliler sunumu öğrencisiyle birlikte izledi.
Sunumu gerçekleştiren şube müdürü Yemen Gökçe, insanların beyninin sadece 3'te 1'lik kısmını kullandığını hatırlattı. Gökçe, "Her insanın beyin hafıza kapasitesi aynı orandadır. Fakat kimi çalışmalarla beynin çalışma kapasitesi artırılabilir. Beyni normalin az üstünde çalışan insanlar dahi olarak adlandırılır.” diye konuştu.

        Sunum sonunda ise dershanenin daha önce velilere yönelik düzenlediği Fatih Kalkınç'ın 'Okul Evde Başlar' isimli kitabından sınava katılan ve dereceye giren velilere plaket ve çeşitli kitaplar hediye edildi.

        Yemen Gökçe, yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak "Ailelerimiz çocukların okumasını, güzel mevkilere ulaşmasını hedeflemektedir. Günümüz şartlarında öğrenciler arasında sürekli devam eden sınav rekabeti vardır. Fakat bazı velilerimiz çocuğu düşük not aldığında sert tepki vermektedir. Yine bazı velilerimiz eğitimin bir parçası olma adına yapması gerekenleri bilmediği için maalesef yapmamaktadır. Yapmamakla beraber yanlış davranış şekilleri ile öğrencinin moralini daha da bozmaktadır. Biz yaptığımız bu tür çalışmalarla velilerimizi de eğitimin içerisine dahil ederek ev, okul, dershane üçgeninde öğrencilerimizin en iyi eğitimi almasını hedeflemekteyiz. Ailenin içerisinde olmadığı eğitim eksik kalır. Bunun bilincinde olduğumuzdan velilerimize yönelik eğitimlerimiz aralıksız devam edecektir.” dedi.

        Veliler ise dershane tarafından kendilerine yönelik düzenlenen eğitimlerden çok memnun olduklarını dile getirerek "Bu eğitim ve sunumlar sayesinde birçok doğru bildiğimiz yanlışımızı düzelttik. Çocuklarımızla artık daha iyi iletişim kurabiliyor onları daha iyi anlayabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim