LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Trabzon’un Tonya ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.

         Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilçe kapalı spor salonunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt yaptı. Kurt, “1461 yılında çekilen bayrağı, okunan ezanı 1 yıl 7 aylık bir aradan sonra 1917'de yeniden göndere çeken ve bu güne kadar dalgalanmasını sağlayan kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.” dedi. Kurt, "Sevgili Tonyalılar, artık çalışan, üreten, okuyan, araştıran insanlarıyla, kendi füzesi, kendi uçağı, kendi gemisinin geçit yaptığı, makine sesleri ve bacalarıyla fabrikaların yükseldiği kurtuluş törenlerinin yaşanacağı Türkiye temennisiyle; yaşasın güçlü ve bağımsız Türkiye, yaşasın Tonya, yaşasın Tonyalılar.” ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Halk oyunları gösterileriyle devam eden etkinliklerde, ilçenin gelişmesine katkıda bulunanlara plaketleri verildi. 92 yaşındaki Ali Kemal Cora'nın okuduğu şiir salonda büyük alkış aldı. Sanatçı Onay Şahin, Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde konser verdi.

        Törene AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Kaymakam Vekili Sedat Sırrı Arısoy, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, daire amirleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra kalabalık bir halk topluluğu katıldı.





Editör: TE Bilisim