BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Antalya Toros Akdeniz Ortaokulu, İzmir’de gerçekleştirilen matematik, Fen ve Teknoloji Yarışması (MAFETYA)'ndan üç gümüş madalya ile döndü.

İzmir’de gerçekleştirilen ve 71 ilden 532 okuldan 2 bin 442 öğrencinin katıldığı yarışmada, Toros Akdeniz Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Ufuk Demiray, Özgen Şafak Karakuş ve 6. sınıf öğrencisi Hakan Karakuş gümüş madalya kazandı. Düzenlenen yarışmada 5 altın, 10 gümüş, 15 bronz olmak üzere, toplam 30 öğrenci madalya kazandı.

Özel Toros Akdeniz Ortaokulu Müdürü Hüdayi Başın, matematik olimpiyatlarının zorlu bir süreç olduğunu, elde edilen başarının özverili ve uzun süren çalışmanın emeği olduğunu açıkladı. Öğrencileriyle gurur duyduğunu kaydeden Başın, “Başarıda emeği geçen tüm öğretmen ve aileleri tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz, her alanda Antalya’yı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerdir.” dedi.

Toros Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatı Koordinatörü Sercan Çömlek, öğrencilerinin fedakarca çalıştığını, elde edilen başarıların tesadüf olmadığını söyledi. Çömlek, bu başarıyı da 6 yılda 215 derece yaparak ispatladıklarını açıkladı. Ayrıca, Çömlek, hedeflerinin, öğrencilerinin TÜBİTAK Milli Takımı’na seçilmek olduğunu da belirtti.

Editör: TE Bilisim