TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Toroslar Belediyesi, başlattığı çalışma ile doğada uzun süre yok olmayan ve çevreye zarar veren pet şişeleri saksıya dönüştürüyor. Bu saksıların da içerisine çiçek dikerek, refüj ve kavşaklara yerleştiriyor.

Kentin peyzaj anlamında daha modern bir görünüme kavuşması için çaba gösteren Toroslar Belediyesi, böylelikle hem çevreye verilen zararı asgariye indiriyor hem de insanları geri dönüşüm konusunda bilinçlendiriyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen çalışma ile kullanılmaz haldeki pet şişeleri saksı şekline dönüştüren ekipler, belediye serasında yetiştirilen renk renk hercai ve menekşeleri pet şişelere ekerek, orta refüjlerdeki elektrik direklerine astı. Böylelikle araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddeler adeta bir çiçek bahçesine döndü.

Kuvva-i Milliye Caddesi üzerindeki refüj ve kavşaklarda yapılan çalışmaları inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak çevreye ve yeşile önem verdiklerini belirterek, yapılan çalışma ile geri dönüşüme katkı sağladıklarını söyledi. Pet şişelere ekilerek elektrik direklerine astıkları mevsimlik çiçeklerin çevreye güzel bir görünüm ve estetik kazandırdığını vurgulayan Tuna, amaçlarının geri dönüşüm konusunda vatandaşların dikkatini çekebilmek olduğunu ifade etti.

Vatandaşların, çevreye zararlı olan geri dönüşüm malzemelerini evlerinde bu şekilde değerlendirebileceklerini vurgulayan Başkan Tuna, evlerinde bulunan pet şişeleri Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne iletebileceklerini ifade ederek; “Geri dönüşüm noktasında pet şişeler doğada çok uzun süre çürümeden kalan malzemelerdir. Pet şişeleri saksı haline dönüştürerek yaptığımız bu çalışmayı vatandaşlarımız da evlerinde hazırlayıp kolaylıkla yapabilirler.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim