TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Trafikteki problemlerin çoğu kişisel hatalardan meydana geliyor. Vatandaşların dikkatsizliği ve trafik bilgisini davranışa dönüştürememesi gibi nedenler kazalarının sebepleri arasıdan yer alıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan fahri trafik müfettişleri toplantısında konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, trafikteki problemlerin çoğunun kişisel hatalardan kaynaklandığını söyledi. Antalya’nın en büyük probleminin trafik olduğunu vurgulayan Sağlam, trafiğin terörden çok daha fazla can ve mal kaybına yol açtığını kaydetti. Trafikteki problemlerin yüzde 15’inin polisiye tedbirlerle giderilebileceğini ifade eden Sağlam, yüzde 25’nin teknik aksaklıkları gidererek, yüzde 60’ının ise halkı eğiterek çözülebileceğini belirtti. Sağlam, trafikteki problemlerin büyük bir kısmının giderilmesi için vatandaşların trafik bilgilerini davranışa dönüştürmesi gerektiğini dile getirdi.

"CEZA KESERKEN DUYGUSALLIĞA DÜŞMEYİN"

Emniyet Müdürü Sağlam, fahri trafik müfettişlerine ceza keserken duygusallığa düşülmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Sağlam, fahri müfettişlerin yaptığı çalışmalarla insanlar üzerinde sürekli denetlendikleri hissi verdiğini belirtti. Bunun da sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağladığını aktaran Sağlam, böylece kazaların azalacağını vurguladı. Sağlam, Antalya’da görev yapan fahri müfettişlerin kestiği cezalardaki hata sayısının diğer illere oranla daha düşük olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilisim