LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde trafik eğitim sorumlusu olan polis memuru Yılmaz Ertürk, ülke genelinde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili en son yayımlanan resmi rakamları açıkladı. Buna göre her yıl ortala 3 bin 800 insan trafik kazasında hayatını kaybediyor ve ölümlü trafik kazalarının yüzde 80’i sürücüler evlerine 35-40 kilometre yaklaştıklarında meydana geliyor.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Kılıçaslan Liseleri’nde trafik eğitimi ile ilgili program düzenlendi. Programda konuşan polis memuru Yılmaz Ertürk, ülkede meydana gelen trafik kazaları ile ilgili istatistik bilgiler verdi. Kazalarda 240 bin kişinin yaralandığını, ölümlü trafik kazalarının yüzde 80’lik bölümünün sürücülerin evlerine 35-40 kilometre yaklaştıklarında yaşandığını belirtti. Öztürk, yaya kazalarının yüzde 9’unun da yayaların kusurundan kaynaklandığını söyledi.
İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın himayelerinde gerçekleşen ve Trafik Denetleme Şube Müdürü İlhan Dağdeviren ve Eğitim Büro Amiri Mustafa Kula’nın da önemle üzerinde durduğu “trafik eğitimi” semineri Kılıçaslan Liseleri’nin öğrencilerine iki seans halinde verildi.

Etkinlikte öğrencilerle buluşan eğitimci trafik polisi Yılmaz Ertürk, trafikte aşırı hız, öğrenci servislerine ve diğer araçlara iniş-biniş, araç içindeki davranışlar, emniyet kemeri kullanmanın insan hayatı için önemi ve direksiyon başına alkollü geçilmemesi gibi hususlara vurgu yaptı. Ertürk, “Günümüzde yaşanan kazaların en büyük sebebini, kime sorsanız size hemen ‘alkollü ya da uykusuz araç kullanmak’ diyecektir. Sizlerin bilinçli yetişmesiyle eminim gelecekte trafik kazaları en aza inecek ve yaşadığımız acılar sona erecektir, bu amaçla trafik eğitimini okullarda vererek tabana yayıyoruz.” şeklinde konuştu.

Eğitimin ceza ve denetimden daha etkili olduğunu belirten emniyet görevlisi Yılmaz Ertürk, bu amaçla Kayseri genelinde trafik şubesi olarak yıllardır eğitici faaliyette bulunduklarını dile getirdi. Okullarda eğitici faaliyetlere başladığı 2000 yılında Kayseri’de şehir içinde emniyet kemeri takma oranının yüzde 5 civarında olduğunu, bu gün bu seviyenin yüzde 85’lere çıktığını vurgulayan Ertürk, öğrencilerin yönelttiği birbirinden ilginç soruları da cevapladı.

Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül ise, “Bizler öğrencileri eğitirsek onlar da ailelerini kontrol ediyorlar, ailelerinin kural ihlali yapmalarına izin vermiyorlar, trafikte kuralları bilmek kadar uygulamak da önemli, verdikleri seminerden dolayı Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim