Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde trafik yoğunluğunu azaltmak için dördüncü taşıt köprüsü yapılacağı bildirildi. 1932 yılında yapılan Manavgat Köprüsü, ardından Çevre Yolu Köprüsü ve 5 yıl önce eski belediye başkanı Zeynel Şenol'un yaptığı ve kendi ismi verilen köprü ilçe trafiğini karşılamada yetersiz kalıyor. Köyleriyle birlikte 202 bin nüfusa sahip turizm şehrinde Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü verilerine göre 60 bin kayıtlı taşıtın olduğu belirtiliyor. Antalya'da Alanya, Alanya'dan Adana'ya geçişlerin Manavgat'tan olması aktif turizm sezonunda ilçe trafiği çekilmez hale getiriyor.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, ilçe trafiğini rahatlatmak için Manavgat Irmağı üzerine yeni bir taşıt köprüsü daha yaptıracaklarını söyledi. Mevcut taşıt köprülerinin trafik yoğunluğunu kaldırmada yetersiz kaldığını belirten Sözen, yeni köprü yapımı için konunun uzmanı ABD'den bir heyetin geldiğini ve ilçede trafik yoğunluğunun azaltılmasına yönelik çalışma yaptıklarını kaydetti. Bir aylık çalışma sonrasında ABD'li çevre ve trafik uzmanlarının trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni bir köprü yapılmasına karar verdiklerini belirten Sözen, yeni köprünün temelini atmayı 2014 yerel seçimleri öncesi atmayı planladıklarını söyledi. Sözen, "Manavgat trafiğini rahatlatmak için yeni bir köprü yapımına ihtiyaç var. Yeni köprü yapımına yönelik A'dan Z'ye çalışma yaptırdık. Önümüzdeki mahalli seçimler öncesi köprünün temelini atmayı hedefliyoruz." dedi.

Diğer yandan Manavgat Irmak Kenarını Güzelleştirme Projesi'nin 5 etaptan oluştuğunu belirten Sözen, projenin 4 etabını tamamladıklarını ve 5'nci etap çalışmalarına da önümüzdeki hafta içinde başlayacaklarını söyledi. Toplamda 12 bin kişilik stadyum temelini dün attıklarını hatırlatan Sözen, önümüzdeki günlerde içinde 800 kişilik konferans salonu bulunan Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nin de temelini atarak kısa sürede tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim