YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Mersin’in trafik sorununu çözmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Tulumba Bat-Çık Projesi inşaatında köprü kirişlerinin montaj çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; çalışmaların gece gündüz aralıksız şekilde sürdüğü Tulumba Bat-Çık inşaatında izolasyon ve beton dökme devam ederken, yapılacak olan köprünün kiriş montaj işlemine başlandı. 44 ton ağırlığında ve 30,6 metre uzunluğunda olan kirişler, 200 ton kapasiteli vinçlerle montajlanıyor. Çalışmalar kapsamında köprünün yapımı için toplam 36 adet kiriş monte edilecek.

Tulumba Bat-Çık Projesi’nde adım adım sona yaklaşıldığını ve çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yapılacak olan köprünün kiriş montaj işlemine başladık. Bu devasa prekast kirişler, hummalı bir çalışma ile monte edilmeye başlandı. Köprünün yapımı için toplam 36 adet kiriş monte edilecek. Mersin trafiğine nefes aldıracak bu projemizin tamamlanması için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor ve adım adım sona yaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim