Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Mersin’in Silifke ilçesinde dün yapılan inşaat işçilerinin belediye önündeki eyleminin ardından Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yaptığı basın açıklamasında, "Silifke’nin sorunu bizim sorunumuzdur. Bildiğiniz gibi, göreve geldiğimiz günden bugüne, merkez ilçe ve bazı belde belediyelerimizin imar problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Hem belediye olarak bizi hem de halkımızı yoran ve üzen bu sorunlara hiçbir zaman 'siyasi malzeme' olarak bakmadık. Sorunların tamamı geçmiş yönetimlerden kaynaklandığı halde, kendi sorunumuz bildik, çözüm yolları aradık." dedi.

‘PAFTALARIN BİR KISMI TARAFIMIZA TESLİM EDİLMEDİ’

"Paftaların bir kısmı biz göreve geldiğimizde tarafımıza teslim edilmemiştir" diyen Mustafa Turgut, açıklamasına şöyle devam etti: "Ancak bildiğiniz gibi, imar planlarıyla ilgili sorunların çözümü artık yalnızca Silifke Belediyesi’nin yetkisinde değildir. Yeni Büyükşehir yasasıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de planlama sürecinde 'olmazsa olmaz' niteliğinde yetkileri mevcuttur.
Silifke merkezde yaşanan 1/1000 imar paftalarıyla ilgili sorun özetle şudur: Paftaların bir kısmı biz göreve geldiğimizde tarafımıza teslim edilmemiştir. Bir kısmı ise 'şekli kurallara uygun değildir' yani yasal değildir. Bu konularla ilgili olarak gerekli mercilere bildirimde bulunulmuştur. Bu aykırılıkların giderilmesi için kalıcı tek çözümü biran önce 1/5000 imar planı yapmaktır. Konunun önemi ve ivediliğiyle ilgili, gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz gerekse bürokratlarıyla defalarca görüşme yapılmış, ancak kendilerinden olumlu bir yaklaşım gelmemiştir."

‘SİLİFKE HALKININ ACİL İHTİYAÇLARINI GÖZ ARDI EDİYORLAR’

Konunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ni beklemekle geçirdiklerini savunan Turgut, "Silifke’nin 1 yılı, bizden kaynaklı olmayan ve Büyükşehir Belediyesi’nin görevi ve sorumluluğu olan bu konunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ni beklemekle geçmiştir. Kısa vadede, 'şekli kurallara uygun olmayan' paftalarla ilgili bir düzeltme yapma önerimiz ise MHP meclis grubu ile paylaşılmış, ancak her zamanki gibi, Silifke’nin derdini kendi derdi görmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Silifke halkının acil ihtiyacını göz ardı etmesi ve çözüm sürecinde yer almak istememesi nedeniyle çabalarımız sonuçsuz kalmıştır." ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYE MECLİSİNDE MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ RED OYU KULLANMIŞTIR’

Mustafa Turgut, açıklamasında şunları dile getirdi: "Yaklaşımımıza bugüne kadar MHP grubunca aynı mantıkla yaklaşılmaması üzüntü vericidir. Yine yasal bir aksaklık olarak önümüze gelen 'Atakent Plan Notları' tadilatının Silifke Belediye Meclisi’ndeki oylamasında 'ret' oyu vererek çözümü engellemek isteyen MHP meclis üyelerinin yanı sıra meclisimizden onaylanarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen düzenleme, aylarca komisyonda bekletilerek meclise sunulmamış ve bilgimiz dışında değişiklikler yapılmıştır."

‘MHP GRUBUNUN SİLİFKE İÇİN NE KADAR DESTEK OLDUĞU ORTADADIR’

"Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MHP grubunun, Silifke için yürütülen çalışmalara ne kadar destek olduğu ya da olmadığı ortadadır." diyen Mustafa Turgut açıklamasını şöyle tamamladı: "Sonuç olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MHP grubunun, Silifke için yürütülen çalışmalara ne kadar destek olduğu ya da olmadığı ortadadır. Bu zihniyetin 15 yıldır yönettiği Silifke’de 1/5000 planları yapmayarak, 1/1000 imar paftalarının yasallığı konusunda gerekli özeni göstermeyerek yarattıkları kaos ortamı tüm Silifkelileri etkilemektedir.
Halkımızı mağdur eden söz konusu imar paftaları ve işlemlerle ilgili adli mercilere suç duyurusunda bulunulacak, halkımızın imar planları ile ilgili iş ve işlemlerde mağdur olmaması için de kanuni sınırlar dâhilinde her türlü önlem alınacaktır. Kamuoyuna duyurulur."

Editör: TE Bilisim