MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TUSİAD) öncülüğünde, düzenlenen 'En Hüzünlü Destan Türkü ve Şiirlerle Çanakkale' isimli program yoğun ilgi gördü.

        Turhal Belediyesi, Turhal FEM Dershanesi, Özel Yıldırım Koleji, Turhal Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Refia Hanımlar Derneği’nin destekleriyle düzenlenen program Turhal Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.
Programa Turhan Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun yanı sıra, Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Dinler, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 2 saat süren program, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Dinler, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, programı düzenlemekteki amaçlarının milli duygu ve düşüncelerin canlı tutulması olarak açıkladı. Şanlı tarihin kahramanlıklarla dolu olduğunu hatırlatan TUSİAD Başkanı Sami Dinler, bu tür programlarla ecdadın yad edildiğini söyledi.

        Programa destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Dinler, yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Gözen ise Çanakkale’nin destansı tarihinden kesitler anlatarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Dünya Radyo program yapımcısı Ahmet Bozkuş'un Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlık hikayelerini anlattığı programda, sanatçı Gökmen'in müzik ve yorumları da beğeni kazandı. Gökmen, sazı, sözü ve türküleriyle izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı. Okunan Sakarya Türküsü ve Şiiri sanatçılar, vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Program, vatandaşların sanatçı Gökmen ve Ahmet Bozkuş ile hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu.

Editör: TE Bilisim