İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Çukurova Belediyesi bünyesindeki Turhan Selçuk Sanat Okulu’nda ücretsiz verilen fotoğraf, resim ve karikatür eğitimlerinde ciddi mesafeler kat edildi. Eğitimlerin ardından Turhan Selçuk Sanat Okulu eylülde yeni döneme kapısını açacak, başarılı olanlar ortak sergi açacak.

Ocak ayında açılışı yapılan, mayısta fotoğraf, resim ve karikatür eğitimlerine ev sahipliği yapmaya başlayan Çukurova Belediyesi Turhan Selçuk Sanat Okulu’ndaki tüm kurslarda önemli başarılar sağlandı. Fotoğrafta Mehmet İlbaysözü ve Tuğrul Tunca; karikatür dalında Mehmet Sefa Sofuoğlu, Mehmet Saygın, Hasan Can Bener ve Serdar Sayar; resimde ise Nuray Bozkuş, Tevfik Gökdemir ve Şerife Ballı’nın verdiği eğitimlere 50’nin üzerinde kursiyer katılıyor.

ÜCRETSİZ, UYGULAMALI EĞİTİM

Alanında ustalığını kanıtlamış fotoğraf, karikatür ve resim hocaları tarafından Turhan Selçuk Sanat Okulu’nda verilen kurslara katılanlar hiçbir ücret ödemedikleri gibi eğitimler için gerekli her türlü araç, gereç ve malzemeyi de Çukurova Belediyesi sağlıyor. Fotoğraf eğitimi alan kursiyerler Merkez Park’ta, Karaisalı ve Belemedik yöresinde foto safariye çıkarak bilgilerini uygulamalı olarak pekiştiriyor. Çekilecek fotoğraflardan bir sergi açılması da planlanıyor.
Resim ve karikatür konularındaki eğitimlerin de başarıyla sürdürüldüğünü ve ilerde sergi açabileceklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Turhan Selçuk gibi karikatürün üstadı olmuş evrensel bir ustanın adını taşıyan sanat evinde usta işi kurslar düzenlemekten son derece memnunuz. Fotoğraf, karikatür ve resim dallarıyla başladığımız eğitimlere başka kültür ve sanat dallarını eklemeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim