TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Çalışmak için geldiği Burdur’da İslam'ı araştıran Gürcistan asıllı Malkhazi Gogiberidze, Müslümanlığı seçerek 'Mikail' ismini aldı.

Burdur’da pastanede çalışan Malkhazi Gogiberidze, Türk aile yapısından etkilenerek Müslümanlığı araştırmaya başladığını anlattı. Hristiyan dinine mensup Gogiberidze, Burdur Müftülüğü'ne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini belirtti. Gogiberidze için İl Müftülüğü'nde program düzenlendi. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Gogiberidze, Mikail Bahir adını aldı.

İl Müftüsü Osman Artan’la birlikte Şahadet getiren Bahir, Müslümanlığa ilk adımı attı. Müftü Osman Artan, Mikail Bahir’e Müslümanlık hakkında bilgi verdi. Şehadetten sonra dua edilerek Kuran-ı Kerim okundu. Şahitlerin imzasıyla Bahir’e Müslümanlık Belgesi, Kuran’ı Kerim ve İlmihal hediye edildi.

Müftü Artan, "Müslüman olan kardeşimiz için bir merasim düzenledik. Kelime-i Şehadet getirdi ve yeni ismi Mikail oldu. Bu günden itibaren İslam’ın gereklerini yerine getirmek üzere söz verdi. İslam üzerine yaşamayı Rabbim kendisine nasip eylesin." dedi.

Yaklaşık 6 yıl önce Burdur’a geldiğini anlatan Mikail Bahir, daha önce Hristiyan olduğunu söyledi. İslamiyet’i çok beğendiğini ve sevdiğini aktaran Bahir, "Son gelen Peygamberimiz, Muhammed’imiz. Tabi ben ilk Allah’ın rızası için Müslüman oldum. Burada merhametli insanlar var. Yani sıcakkanlı, Allah’a düşkün insanlar. Müslümanlardan çok sıcaklık gördüm." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim