Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Elazığ'da üniversite eğitimi alan Azerbaycan, Kırgızistan ve İranlı öğrencilerden oluşan bir grup, Türk dünyasından önemli şahsiyetlerin Elazığ’ın çeşitli caddelere isimlerinin verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’na plaket verdi.

        Fırat Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmalar Kulübü'nden bir grup öğrenci Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Öğrenciler özellikle geçen yıl Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan Azerbaycan Parkı ve Azerbaycan Şehitlik Anıtı ile yine Türk dünyasından önemli şahsiyetlerin isimlerin çeşitli cadde ve sokaklara isimlerinin verilmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Türk Dünyası Araştırmalar Kulübü öğrencilerinden Mehmet Golar, Elazığ’da Azerbaycan’a karşı yoğun bir ilgi olduğunu ve sağlanan birlik ortamında Elazığ Belediyesi’nin katkısının azımsanmaması gerektiğini ifade etti.

        Belediyenin önemli çalışmalara ve başarılı projelere imza attığını belirten Golar, başarılı hizmetlerin bir karşılığı olarak da Başkan Selmanoğlu’na bir plaket takdim etmek istediklerini söyledi.

        Başkan Süleyman Selmanoğlu ise Türk dünyasında ve Azerbaycan’da Elazığ’ın yakından tanınması ve bilinmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti. Selmanoğlu, Hazar Şiir Akşamları'ndan, ildeki park ve dinlenme alanlarıyla, cadde ve sokaklara Türk dünyasının önemli şahsiyetlerin isimlerinin verilmesi ve anıtlar yapılmasına kadar birçok çalışmaya imza attıklarını kaydetti. Selmanoğlu, Türk dünyası ile çeşitli ziyaretler ve geziler dolayısıyla sıcak ilişkilerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim