ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
“KKTC Gönül Elçileri Projesi” çerçevesinde adada bulunan Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği üyesi Türk dünyası gençleri, KKTC Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay'ı ziyaret etti.

Atalay, Türk dünyası gençlerini KKTC Din İşleri Başkanlığı bahçesinde ağırladı. Türk dünyası gençlerinin KKTC'yi uluslararası hukuk ve bu hukuk normlarına dayalı bir şekilde öğrenmelerini ve "KKTC Gönül Elçileri" olmalarını hedefleyen bu organizasyonun daha sık gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapan Atalay, farklı coğrafyalarda yaşayan Türk gençlerini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu birlik ve beraberlik manzarasının kendilerini gelecek için heyecanlandırdığını ifade eden Atalay, "Sık sık bir araya geliniz, birbirinizle irtibat halinde olunuz. Allah hepinizden razı olsun. Yolunuz açık olsun." dedi.

Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı ve "KKTC Gönül Elçileri" Projesi Genel Koordinatörü Sedat Adakan da yaptığı konuşmada, KKTC Ankara Büyükelçiliği ile işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. Adakan, bu işbirliği çerçevesinde “KKTC Gönül Elçileri” projesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, 16 farklı Türk coğrafyasından 52 gencin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geldiğini belirtti.

Türk Dünyası Gençlerinin KKTC'yi uluslararası hukuk ve bu hukuk normlarına dayalı bir şekilde öğrenebilmelerinin önemine dikkat çeken Adakan, "Bu güzel ülkeyi ve kardeş ülke insanını yakından tanımalarına fırsat vererek, KKTC Gönül Elçileri unvanını almalarını sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Oldukça neşeli geçen ziyaretin sonunda gençler, Atalay ile topluca resim çektirdi ve Atalay'a bir plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim