YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, sermaye-siyaset-basın üçgeninde bağımsız kalmayı başaran gazetecilerin takdir edilmesi gerektiğini vurguladı.

Mustafa Uğur, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Uğur, mesajında, "10 Ocak 1961 tarihinde basın mensuplarının haklarına sahip çıkmak ve basın özgürlüğünün getirilmesi amacıyla başlattığı eylemden bugüne kadar 52 yıl geçmesine rağmen, gazeteciler asla özgür bir ortamda çalışma fırsatı yakalayamamış, basın mensupları sermaye ve siyaset baskısını sürekli enselerinde hissetmişlerdir." dedi.
Aradan geçen 52 yılda gazetecilerin özlük hakları noktasında dişe dokunur hiçbir kazanım elde edemediğini, bu yüzden de Türkiye'nin birçok ilinde yerel gazetecilik mesleğini üstlenmiş sayıları bir hayli fazla basın mensubunun ailesi ile birlikte hayatını devam ettirebilmek adına ek iş yaptığını vurguladı. Uğur, Türkiye'nin modernleşmesi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında en büyük rolü oynayan adete dördüncü güç konumundaki basın sektörünün kendi evlatlarına bu kadar acımasız ilkelerle yaklaştığı günümüzde yönetici konumundaki siyasi iradenin ciddi adımlar atarak basını her alanda özgür bırakabilme yetisini sunabileceğini belirtti.

Uğur, tüm çalışan gazetecilere sözde değil özde kutlama yapılan bayramların yaşatılacağı günleri topluma karşı duyarlı bir sendika olarak beklediklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim