LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Türk Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, "Türk milleti artık aklını başına almalı ve yanı başındaki Türkmen kardeşine sahip çıkmalıdır." dedi.

Türk Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile eğitim çalışanları ile kahvaltıda buluştu. Şube Başkanı Adnan Sarısayın, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve edebiyete intikal etmiş tüm eğitim çalışanlarını yad ettiklerini belirterek, eğitim çalışanlarının Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Kutlamada güncel olayları da değerlendiren Sarısayın, şunları kaydetti: "Hatay’ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri katliam tehdidiyle karşı karşıyadır. Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran’ın da desteğiyle Türkmen Dağı’nda ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzeredir. Vatan toprağını savunan Türkmen kardeşlerimiz, hiçbir IŞİD’linin bulunmadığı bölgeye karşı gerçekleştirilen saldırılar sonrasında geri çekilmek zorunda kalmıştır. İran destekli Suriye Ordusu Türkmen Dağı'na girmiş, stratejik Gımam Tepesi’nin düşmesiyle ilk adımını attığı Bayırbucak harekâtında, bölgenin merkezi durumundaki Kızıldağ’ın da Türkmenlerin elinden çıkmasıyla Bayırbucak genelinde Rusya-Esad hâkimiyeti kurulmuştur. Türk milleti de artık aklını başına almalı ve en azından terör örgütü yandaşlarının Kobani’ye sahip çıktığı kadar, Filistin için olduğu kadar, yanı başındaki Türkmen kardeşine sahip çıkmalıdır. Bu aşamada Türkiye, dış politikasını mutlak surette gözden geçirmeli ve değerli yalnızlık politikası yerine, aramızda kan, tarih, dil ve kültür bağı olan tüm kesimleri arkasına alarak yeni bir strateji belirlemelidir.
Yanı başımızda tarihin akışını değiştirecek, ülkelerin sınırlarını yeniden belirleyecek olaylar yaşanırken Türk milleti, bu vurdumduymazlığın bedelinin çok ağır olacağını görmelidir. Yüzyıllardır bu bölgeyi yurt edinmiş Türkmen kardeşlerimizin yalnızlığa terk edilmesi, yaşadığı bu topraklardan sürülmesi, ırzlarının ayaklar altına alınması, katledilmesi; vicdanı olan her insanın içini kanatmaktadır. Türk devleti, büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir. Tarih bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti’nin omuzlarına yüklemiştir. Bölgede yaşananlara, başta Türk Hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Türkmenler üzerinden devletimize karşı oynanan bu oyun mutlak surette bozulmalıdır."

Türkmenlerin yalnız olmadığını belirten Şube Başkanı Adnan Sarısayın, konuşmasının sonunda katılımcıların başlatılan kampanyaya bir SMS atarak 5 TL destek verebileceğini belirtti. Katılımcılar daha sonra hep birlikte 'Türkmen' yazıp 1079'a SMS gönderdi.

Editör: TE Bilisim