Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Türkiye'ye gelen Hintli turist sayısı 7 yılda 7 binden 64 bine ulaştı. Hintli turistler Türkiye'de birinci sırada İstanbul, ikinci sırada İzmir, üçüncü sırada Aydın ve dördüncü Antalya'ya tatile geliyor.

Zengin Hintli turistler beş yıldızlı otellerde tatil yaparken orta gelir grupları apart(müstakil) otelleri tercih ediyor. Hintliler, tatil yapmada İskandinav ülke turistleri gibi ailecek tatil yapmayı seviyor. Hintlilerin Türkiye'de ortalama tatil süreleri 7, tatil yaptıkları sürece ortalama harcamaları ise 890 ABD Doları olduğu belirtildi.

Hintli turistler dünyada en fazla tatil yapmada İngiltere, ABD, Çin, Taylan, Nepal, Singapur, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, Avustralya, İsviçre ve Türkiye'yi tercih ediyor. Geçen yıl 827 bin Hintli turistin İngiltere'ye tatile gittiği ifade edildi. Hindistan'da 22 Unesco tescilli Dünya Kültür Mirası eser bulunduğu için Türkiye'ye gelen 64 bin turistin 26 bin 800'ü kültür, tarih ve arkeoloji turizmini tercih ediyor.

HİNTLİ TURİSTLER KÜLTÜR TURİZMİNDE UNESCO KORUMASI ALTINDAKİ ŞEHİRLERİ TERCİH EDİYOR

Le Passage to İndia Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, yaptığı açıklamada, geçen yıl Türkiye'ye 17 bin Hintli turist getirdiklerini, bu sene yüzde 100'lük artışla 34 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Hintli turistlerin Türkiye'de en fazla merak ettiği yerlerin başında İstanbul, ardından İzmir Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kent ile Antalya'da bulunan tarihi ören yerleri olduğunu kaydetti. Bhatnagar, "Antalya'ya getirdiğimiz Hintli turistleri kültür, tarih ve arkeoloji turizmine yönelik yapıyoruz. Hintli turistler Unesco kapsamındaki tarihi ören yerlerin ziyaretine özel önem veriyor. Çünkü Hindistan'da 22 Unesco korumasında antik şehir var. Antalya bölgesinde Side Antik Kent, Myra, Termessos ve Xanthos ziyaretlerine ilgi fazla. En fazla ilgi Unesco koruması altında olduğu için Xanthos ile Letooon antik kentleri." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim