ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde SODES proje desteği ile Halk Eğitim Merkezi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DAGAKA) işbirliğiyle istihdam garantili hazır giyim kursu açıldı.

        Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projeyle işsiz gençlere vasıf kazandırarak iş sahibi yapmak, bölgede gelişen tekstil ve hazır giyim sektörüne vasıflı ara elaman yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

        Toplam 30 gencin katılacağı hazır giyim ara eleman yetiştirme kursu sonunda 15 başarılı kursiyere istihdam imkânı sunulacağını bildiren Akkoyun, "126 bin 730 TL'lik proje bütçesi ile 18–35 yaş arası işsiz bayanlara istihdam sağlanacaktır." dedi.

        İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Akıllı ise tekstil sektörünün en önemli merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş'ın yaptığı yatırımlarla son 10 yılda 4 kat büyüyerek Türkiye'nin en büyük 10 üretim merkezi arasına girdiğini hatırlattı.

        Gelişen sektöre paralel olarak vasıflı ara elaman yetiştirilemediğini vurgulayan Akıllı, "Gençlerimizin büyük bir kısmı işsiz kahve köşelerinde zaman geçirirken hazır giyim sektörü ara eleman bulamadığından yakınmakta. İlçemizde kız meslek lisesi bulunmuyor. Meslek liselerimizde tekstil bölümümüz mevcut değildir. Liselerden mezun olan gençlerimizin çok az bir kısmı yüksek öğrenime devam etme fırsatına sahip olurken, büyük bir kısmı hiçbir vasıf kazanamadan hayata atılmak zorunda kalmaktadır. Bir meslek eğitim atölyesi oluşturulacak, eğitici ücreti, projenin sürdürülebilirliği İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından sağlanacak. SODES proje desteği ile eğitim alan gençlerimiz istihdama avantajlı hale gelecek, kendi işlerini kurabilecek ve aile bütçelerine katkı sağlayabilecek. Böylece sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesi, gençlerin ve kadınların istihdam edilebilirliği arttırılacak. Ayrıca hazır giyim sektörünün kalifiye eleman ihtiyacı bu şekilde desteklenecek." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim