İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Kayseri İl Müftü Vekili Galip Koçer, 20 Nisan 2015 Pazartesi günü Recep ayının birinci günü ve üç ayların başlangıcı olduğunu duyurdu.

Üç ayların başlamasıyla ilgili olarak açıklama yapan Müftü Vekili Galip Koçer, şu bilgileri verdi; “Üç aylar; Recep, Şaban, Ramazan ayı içerisinde olan feyizli ve bereketli bir maneviyat mevsimidir. Bu aylar dini duygularımızın yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerimizin doruk noktaya ulaştığı, bir zamandır. Ayrıca; hatalarımızdan ve günahlarımızdan temizlenmek, hayırlı ve yararlı işleri daha da fazlalaştırmak için bir fırsat dilimidir. Kandiller geçidi olarak adlandırılan, içinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Gecesi gibi geceleri bulunduran üç aylar; kendimizi denetleme ve değerlendirmenin, bir insan olarak ilahi kudret karşısında acziyetimizin bilincinde olarak, taat, ibadet ve şükürlerimizi artırmanın, bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın bir vesilesidir.”

23 NİSAN REGAİP KANDİLİ

Müftü Vekili Galip Koçer, 23 Nisan 2015 Perşembe gününü 24 Nisan 2015 Cuma gününe bağlayan gece (Recep ayının ilk cuma gecesi) Regaib Kandili olduğunu ifade etti. Koçer, açıklamasında, “Regaib, elde edilmesi arzu edilen değerler demektir. Bu mübarek gece, Yüce Allah kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu için bu adı almıştır. Milletimizin 'kandil' olarak adlandırdığı bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır, kandillerdir. Tarihimizde Osmanlı padişahı II. Selim döneminde (1566–1574) camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakılarak kutlandığı için bu gecelere kandil denilmiştir. Regaib'in diğer kandillerden farklı oluşu, hem Recep ayında bulunması hem de cuma gecesi olmasındandır. Recep ayı ve Regaip Kandili hakkında Peygamberimiz; 'Allah'ım, Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur ve onu bize mübarek eyle.' diye dua etmiştir. Başka bir hadisinde ‘Şaban ayı günahlara kefarettir.’ buyurmuştur” ifadelerine yer verdi.

Galip Koçer, sevgili Peygamberimizin(sas) bu aylara girildiğinde yaptığı gibi bizlerinde, namaz, oruç, Kur’an ve dua ile değerlendirmesi gerektiğini belirterek, bu manevi iklimden mahrum kalınmaması uyarısında bulundu. Koçer, “Üç ayların ve Regaib Kandili'nin devletimize, milletimize, şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim