Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Mardin'in Kızıltepe ilçesi Üçevler köyü sakinleri, dereden akan pis kokulu atık sudan dolayı zor günler geçirdiklerini belirterek, önlem alınması için yetkililere çağrıda bulundu.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalardan akan kimyasal atıkların dere suyuna karışarak, çevreye dayanılmaz kokular yaydığını ve hastalık tehlikesine yol açtığını ifade eden Üçevler köyü sakinleri, soruna duyarsız kaldığını önü sürdükleri belediye yetkililerine tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine onlarca kez çağrı yapmalarına karşın bir gelişme olmadığını anlatan köy sakinleri, belediye yetkililerinin köye gelerek, en az bir saatliğine bile olsa pis kokuyu içlerine çektiklerinde ne demek istediklerini daha iyi anlayacaklarını söyledi.

Köy sakinlerinden Şemsa Başak, havaların ısınmasıyla birlikte çevreye dayanılmaz kokular salan kimyasal atıklardan dolayı köylülerin sürekli hastalıklarla boğuştuğunu kaydederek, yetkileri göreve çağırdı.
Şemsa Başak, “Kimyasal atık karışımlı pis dere suyu çevreye mikrop saçıyor çocuklarımız hastalanıyor. Hepimiz dayanılmaz boğaz ağrıları şikayetleriyle sürekli doktorlara gidiyoruz. Önümüz yaz ve her yıl tekrar yaşadığımız sorunu yetkililer bu yıl da çözüme kavuşturamadı. Hayvanlarımız içtikleri bu sudan dolayı sonradan başgösteren hastalıklardan dolayı telef oluyor. Çocuklar bu suya ellerini değdiği anda vücutlarında alerji belirtileri baş gösteriyor. Perişan haldeyiz, önümüz yaz ve yazın bu pis kokudan dolayı damlarda yatamıyoruz, pencerelerimizi açamıyoruz, biraz hava almak için camlarımızı açmaya çalıştığımızda sivri sinekler evlerimizi istila ediyor. Belediye yetkililerine çağrıda bulunuyorum; gelin bu kokuyu siz çekinde görelim sizi. Bizi başınızdan salarcasına geçiştiriyorsunuz ama artık dayanamıyoruz." dedi.

Aynı sorunu yaklaşık 10 yıldır yaşadıklarını belirten Bınevşi Bulut ise atık su kokusundan dolayı misafir ağırlayamadıklarını, dayanılmaz kokulardan dolayı kimsenin misafirliklerine gelmediğinden yakındı. Bulut, şunları söyledi: "Mikrop saçan bu derenin ıslah edilmesini istiyoruz. Bu pis suyun üzerimizden kesilmesini yetkililerden özellikle istiyoruz. Her gün belediyeye gidiyoruz şikayet ediyoruz bugüne kadar yaptıkları bir şey olmadı. Geçim kaynağımız olan hayvanlarımız ölüyor, sürekli çocuklarımız hastalanıyor temiz hava almıyoruz, temiz hava almak bizim de hakkımız değil mi?"

Atık suya olan tepkilerini dile getirmek için köy meydanında toplanan Üçevler köyü sakinleri, belediyenin soruna daha fazla tepkisiz kalması durumunda demokratik tepkilerini artırarak eylemlerde bulunacaklarını söyledi.Cihan

Editör: TE Bilisim